Monday, December 22, 2014

XCLUSIVE!! Engagement of the year Anwar Fazal & Fatin Liyana @honeykoyuki #Diagnosis2

As a tribute to both of you.. (therefore i'll blog it in honeykoyuki style.. haha)
What i can guarantee.. i have the exclusive pictures of the event! But using my iphone lah as I'm sure the pictures from the official photographers will be much more superbly beautiful!


So ceritanya memang ekslusif la gua kena jemput. Rahsia besar tu.. mana ada announce mana-mana publicly kat social media walaupun Fatin ni kira memang celebrity blogger la (takde la ciput mcm blog yours truly.. huhu) .. Menang Anugerah Srikandi Negara lak tu baru-baru ni.. Perrgghh... terasa keciknya blog toncet ni. Bahaya celebrity tunang or nikah ni, takut papparazi datang serang beramai2.. takkan nak halau kot? habis la budget jamuan.. haha
Anyway, AF ni memang hot property lelaki idaman malaya.(serious talk punya) Bila baca twitter feed majlis ni, rasanya menangis dah ramai gadis-gadis yang ternanti lelaki yang boleh bawa mereka ke jannah.. termasuk mak-mak yang teringin dapat menantu handsome dan beriman.. package zaman sekarang mana nak dapat woi !! Mau je orang nak buat niaya, boleh je menghalang dari petunangan unggul 2014 ni dari berlangsung. Hantar santau ke.. tahan kat tol ke.. or ramai-ramai buat bantahan dengan bantuan ultras malaya nyanyi2 luar rumah Fatin..  dramatik tu..katanyaaa (macam Azwan Ali style lak daahh..) Apa kurangnya Fatin kan.. (kang orang ingat AF sorang je smart fatin ni tak lawa haha) Ramai la jugak kecewa Fatin dah tunang.. tapi laki ni bukan bule kira.. baru tunang je kan.. setakat tunang.. ek ee leehh.. hahaha  
Sampai2 je takde sapa lagi sampai.As usual memang gua awal la, kata majlis kul 11 I'll be there at least 15 minutes before.  dah la bukannya kenal pun ngan Fatin Liyana nye family. so call la team superhero/Azah.. depa pun on the way lagi time tu. Pakai waze pun nak tanya camana nak sampai hahaha Alamak... camana ni.. Sekali tengok kat back view mirror, Shark laa.. haha @Syamsulyusof. KL Gangster sudah mari woo jangan sembang!! Lepas tu nampak AF! Yeah.. dah sampai dah rombongan lelaki! Jadi "family" la ari ni walaupun ni la first time jumpa semua orang.. hahaha takpela.. part-part propa ni memang expert gua beb.. 
konon artistiklah 
                                      On the way.. on the way.. Aizzat&Azah
So family sume pun masuk.. gua pun ikut la jalan belakang. Kat tangan mmg ada tongkat selfie, kalau orang tengok pun mesti ingat cam family photographer la pakai iphone cikai.Cool gile pasal live piano mainan auntie Fatin masa kitaorang masuk(who happens to be a colleague in UiTM haha what a small world!) 
                                         family side AF
                                          family side FL
                                      sanak saudara keluarga
                                           "Saya ni orang lama... " jeng..jeng..
Time-time ni, gua comm dengan AF la apa jadi kat dalam.. seriously..live reporting kat whatsapp. hahaha ( bole buat movie ni). Acara adat pun bermula. baik buat skype je terus tapi pasal prepaid kan.. tak layak.. hahaha Nego-nego part ni memang cuak pasal tiba-tiba je bule kena tanya macam2 kena mintak macam2. I've been to many adat events and perghh.. kalau caught off guard masak beb. Family2 melayu ni sensitive.. kang terasa hati dah payah going off on a bad start. 
 Alhamdulillah, majlis berjalan dengan lancar tanpa cecat-cela. Fatin masuk pun cam tersipu2.. kenalah kan. Kang terperanjat lak datuk Fatin tengok terkinja-kinja masuk cam happy :) It was a sweet moment when AF's mum gave her advice straight after wearing FL the engagement ring. I'm sure the crowd felt that moment too :) 
AF mum ni dah reject banyak woo gadis-gadis malaya yang mencurah2 nak AF. Tapi AF ni memang dia sayang kat mak dia, and Alhamdulillah, FL la pilihan lepas istikharah. (true story ni tau..) Tapi takleh cerita la kat sini sapa mak AF dah reject.. haha (mak you buka cerita best kat gua depan azah and aizat.. haha bole masuk melodi ni) 
Bila AF dah masuk time amik gambar ramai2.. malu-malu kucing je tu.. haha kucing pun tutup mata tengok gelagat aksi miaw.. hahaha Cool la kan..  
                                         kira gaya ayu la.. mak andam dah train..
                                          Insha Allah..
                                         Hantaran in combination
                                          Sincere moment
                                          Insha Allah.. jauh lagi perjalanan ni.. 
So begitula ceritanya gua jadi "family ' terjun pada ari Sabtu tu. Ok je pasal boss Diagnosis yang nak tunang kan.. mestilla support beb. Nanti dia fire kang.. haaa menangis tak berlagu beb. 
                               bawa tongkat selfie ni je satu gambar wefie. haha 
Thank you to both of you for inviting me. FL if you are reading this, sorry la feeble attempt to blog it your sempoi style! hahaha Insha Allah, I will du'a for both of you and can't wait for the matrimony soon (date pun kena rahsiala.. takleh la cite kat blog ni.. haha)

P/S Dr Beni.. Dr mahyuddin.. aizzat link la blog entry ni... haha nak try theory tgk bule tumpang popularity FL tak.. 

1 comment:

Anonymous said...

wahhh sangat FL's style.nice!